Wijnspijs | Platbroodpizza, geitenkaas, aspergetips en witte Cheverny

Zelf pizza maken? Dat deeg maken geeft altijd zo’n rotzooi! Dit is de simpele variant – op Libanees platbrood. Je hoeft alleen je oven aan te zetten, een sausje te maken en de aspergetips even te grillen. Helemaal vegetarisch en helemaal gezond. Daar moet op gedronken worden. De hagelfrisse duurzame blend van Sauvignon Blanc en Chardonnay uit de Loirevallei – Cheverny om precies te zijn. De Sauvignon zorgt voor de frisse toets van citrus en vers gemaaid gras en de overige 20% Chardonnay geeft iets meer houvast en fruit.

Domaine le Portail Cheverny Blanc

Wijnmaker Damien heeft er voor gekozen om zijn favoriete witte druiven te blenden. De Sauvignon Blanc (80%) geeft het frisse, groene karakter waar de Loire zo bekend mee is geworden, en de overige 20% wordt opgevuld door de zachte Chardonnay die de wijn fruitiger maakt en meer kracht geeft. De wijnen zijn wel biologisch, maar niet zo gecertificeerd. Zo’n certificering is best kostbaar. Damien steekt zijn opbrengst liever in het finetunen van zijn steengoede wijnen.

 

Grapedistrict_wijnspijs_platbroodpizza_cheverny2Ingrediënten

4 Libanese platbroden
1 geitenkaasje
1 bakje crème fraîche
1 bosje verse basilicum
1 bosje groene aspergetips
optioneel: 1 blikje artisjokkenharten
peper en zout
truffelolie
1 fles Domaine le Portail Cheverny Blanc

Instructies:

Grill de asperges in een grillpan met wat peper en zout. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en blend de basilicum met de crème fraîche. Smeer de crème fraîche op de Libanese platbbroden, leg de aspergetips en eventueel de gesneden artisjokkenharten er op, brokkel de geitenkaas er over en leg de pizza’s op een ovenplaat in de oven. Na 5 minuten zijn ze al klaar. Druppel wat truffelolie en maal wat verse peper op de pizza’s als ze uit de oven komen! Eetsmakelijk.