Wijnspijs | Pompoensalade met überfrisse Grüner Veltliner

Voelen wij daar de lente aankomen? Het temperatuurverschil ten opzichte van vorige weken is enorm. Stiekem kunnen al van de zon genieten en dat brengt ons helemaal in de lentestemming! De erwtensoep, de stamppotten en het draadjesvlees laten we dus even voor wat het is en kiezen deze week voor een lente-salade met pompoen, avocado, mozzarella en harissa. Wat drinken we daar bij? Een überfrisse Grüner Veltliner van wijnmaker Horst Schuckert. Die heeft de frisheid, de pit en de peperigheid om je helemaal in de lentestemming te krijgen. Oh ja, dit is de laatste week dat hij nog in de aanbieding is. Dus kom uit je winterslaap en ga weer voor fris, überfris!

Ingrediënten:

1 grote flespompoen
1 potjes rozenharissa
2 eetrijpe avocado’s
100 gram gemengde sla (met rucola)
1 flinke bol mozzarella
Peper, zout, olijfolie en rode wijnazijn
1 fles Gut Kellerstockl Grüner Veltliner

 

 

 

Gut Kellerstockl Grüner Veltliner

Horst Schuckert is de wijnmaker van Gut Kellerstöckl, een historisch wijnhuis dat al 10 generaties lang eigendom van zijn familie is. Met trots werkt hij in de 17e-eeuwse wijnkelder aan de voortzetting van de nalatenschap van zijn familie. Hij propageert de oude familiefilosofie van het vertalen van het unieke terroir in de deze oer-Oostenrijkse Grüner Veltliner. De lieveling van menig (thuis)sommelier vanwege zijn brede inzetbaarheid bij talloze gerechten!

Instructies:

Zet je oven op 180 graden. Snij de pompoen in de gewenste lengte en wrijf ze in met olijfolie, peper, zout en een flinke eetlepel rozenharissa. Leg ze vervolgens op bakpapier in je voorverwarmde oven. Het duurt zo ongeveer drie kwarrier tot ze perfect goudbruin zijn.

Maak de gemengde salade én de in parten gesneden avocado’s aan met een scheut olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout en hussel het goed door elkaar. Serveer de pompoen op een grote schaal met de salade en scheur de mozzarellabol er overheen. Zodra je glas is gevuld, kan de zon beginnen met schijnen. Fijne lente!