Wijnspijs: Rendang met onze Cabaletta della Venezie

Dit welbekende gerecht uit de Indonesische keuken kan je net zo pittig maken als je zelf wil! Dus ben je een beetje verkouden en ruik je geen wijn meer? Vermaal een paar extra pepertjes in de rendang, snuit je neus en ruik de donkere en zwoele aroma’s van onze Cabaletta. De Rondinella-, Corvina- en Cabernetdruiven hangen vijf weken langer aan de ranken, waardoor de wijn veel geconcentreerder wordt dan dat je gewend bent. Een perfecte combinatie met zo’n geconcentreerde stoof als Rendang. En misschien kan je het al raden, hij kan best wat pittigs aan! Eetsmakelijk…

Ingrediënten voor 4 personen:

(Bijna alles is voor een prikkie bij de toko te koop)

1 liter kokosmelk
1 kg runderstoofvlees (riblap) 
4 sjalottten
3 teentjes knoflook
3 rode pepertjes (of 6 als je verkouden bent)
3 cm gember
3 cm laoswortel
3 cm geelwortel (kurkuma)
1 stengel citroengras
5 citroenblaadjes
500 gram rijst (pandanrijst) 
1 komkommer
1 beetje zout, witte azijn en suiker, peperkorrels en kruidnagel
Cabaletta

Instructies:

Stop de gesneden sjalotten, knoflook, pepertjes, gember, laos, geelwortel in een blender (magimix) en blend alles fijn met een scheutje kokosmelk. Bak deze mix even kort aan in de pan. Voeg vervolgens de rest van de kokosmelk toe, samen met de gekneusde stengel citroengras en 2 citroenblaadjes. Breng het geheel aan de kook en snij ondertussen de riblappen in blokjes van 1 a 2 centimeter. Laat de blokjes vlees in de kokende kruiden/kokosmix glijden en laat het geheel zo’n 3 uur inkoken. Snij de komkommer is plakjes en laat deze 3 uur (of langer, als je tijd hebt) inweken in een mix van 60% water, 40% azijn, 3 eetlepels suiker, peperkorrels, een paar kruidnagels en een snufje zout in een afgesloten bakje in de koelkast (lekker zoet-zuurtje voor bij de stoof!). Kook tenslotte de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat 2 citroenblaadjes meekoken. Klaar is Kees, opscheppen en eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *