Wijnspijs | Shakshuka met verfijnde en elegante syrah!

Shakshuka is een gerecht dat in het Midden-Oosten gegeten wordt. Komt daar toevallig de Syrahdruif oorspronkelijk ook niet vandaan? De verhalen gaan dat deze druif tijdens de kruistochten uit de Iraanse stad Shiraz werd meegenomen naar de Franse Rhône. Syrah uit de Rhône is een feest! Al helemaal als hij uit de noordelijke regionen van de Rhône komt, waar het wat koeler is dan in het zuiden. Daarom is deze syrah van de familie Boel wat lichter en sappiger dan dat je gewend bent, maar wel met die typische kruidigheid! Hij sluit dan ook perfect aan bij een kruidige shaksuka, die binnen enkele minuten op tafel staat.

Famille De Boel Syrah Les Voraces

De wijngaarden ploegen met paarden, het bevorderen van de biodiversiteit in de wijngaarden, geen herbiciden en pesticiden. Alles staat in het teken van ‘Beat the Heat’ bij new-kids-on-the-block Nelly en Arnoud. Hun droom van een eigen wijnhuis, waar de natuur centraal staat, werd pas kortgeleden werkelijkheid. Deze rode Syrah maken ze op steenworp afstand van het mythische Côte-Rotie en is één van hun eerste wijnen die hun wijnkelder uit rolt. Proef het donkere sappige, elegante fruit, de typische Rhônekruidigheid en drink de wereld een klein stukje beter.

Grapedistrict_wijnspijs_shakshuka_boel_syrah2Ingrediënten voor 2 personen:

1 rode ui
1 knoflookteen

2 rode puntpaprika’s
1 bosje verse koriander
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kaneel

2 blikje tomatenblokjes
2 theelepels rietsuiker
2 stampertjes saffraan
1 mespunt cayennepeper
4 eieren
1 geitenkaasje
Wat brood of pitabroodjes

1 fles Famille De Boel Syrah Les Voraces

Instructie:

Snij de ui in ringen en de paprika’s in repen van 2 cm breed. Hak de helft van de koriander (houd de rest achter voor garnering). Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg wat olie en de uien toe en bak ze 5 minuten. Doe de paprika, fijngehakte knoflook de suiker en kruiden (koriander, kaneel) in de pan en bak alles 5-10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de alles15 minuten pruttelen. Voeg steeds wat water toe zodat het mengsel de consistentie heeft van pastasaus. Maak in de saus vier holtes en breek in elke holte een ei. Bestrooi met peper en zout en laat de pan 12 minuten op heel laag vuur staat tot de eieren net gaar zijn. Garneer de shakshuka met de rest van de koriander, een paar stukjes gebrokkelde geitenkaas en eetsmakelijk!