Wijnspijs | Supersimpele pasta en steengoede Verdicchio

Ben jij hem al op je sociale kanalen tegen gekomen? Het meest simpele recept voor een heerlijke pasta komt niet uit Italië, maar uit Finland. Het recept van de Finse foodie Jenni Häyrinen werd zo’n enorme hit, dat er in heel Finland geen blok feta meer te vinden was. Dat moesten wij ook proeven! Tomaten? Check! Feta dubbelcheck! Alleen nog wat favoriete pasta en garnering. Een kind kan de was doen. We kozen er natuurlijk wel een Italiaanse wijn bij. De Verdicchio van wijnmaakster Stefania, die onlangs nog een 9 van de 10 punten pakte in de Grote Hamersma. Want ook hij weet; kleine wijnmakers maken betere wijn! Wil je dat zelf ervaren? Lees en kook dan met ons mee.

Colpaolo Verdicchio di Matelica

★ Sterwijn! Beoordeeld met een 9 in De Grote Hamersma

“Hoogst gelegen domein in Matelica, ook nog eens de hoogst aangeschreven regio in Verdicchio. Dan is het niet verwonderlijk dat wijnmaker Stefania hoge eisen stelt aan haar fruit. Die betalen zich uit. Koele witte besjes, zacht-zure bitters als van geraspte citroenschil, kwikzilverachtig en een koel krakende afdronk. Opvallend goed en opvallend goed geprijsd. Ook dat betaalt zich uit: Ster.“ 

Ingrediënten:

Flink wat rijpe cherrytomaatjes
1 blok feta
Goede olijfolie
Peper, zout
Spaghetti of andere favoriete pasta
Voor de uitpakker: verse basilicum en eventueel een takje tijm
1 fles Colpaolo Verdicchio di Matelica

Instructies:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Let de feta en de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een flinke scheut goede olijfolie. Zet de timer op 30 minuten en kook ondertussen de pasta gaat in flink gezouten water. Schep de pasta in de ovenschaal en hussel even goed met een vork zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Garneer de pasta eventueel met een blaadjes basilicum, tijm en haal de Verdicchio van Stefania uit de koelkast. Eet en drinksmakelijk!