Wijnspijs: Tim’s voorjaarsalade en onze Vila Nova Vinho Verde

Hoewel de lente maar net is begonnen heeft iedereen afgelopen week kunnen genieten van de eerste zonstralen. Met deze heerlijke lentezon in april krijg je toch trek in een glas frisse Vinho Verde met geur en smaak van groene appeltjes en vleugje citrus. Het geheim van deze Portugese zit hem in de combinatie van de 3 druiven Arinto, Avesso en de Loureiro.

Onze vrienden uit Portugal hebben deze Vila Nova Vinho Verde zelfs uitgeroepen tot beste Vinho Verde van 2017. Met een ongekende frisheid en een laag alcoholpercentage weet deze kampioen uit het noorden van Portugal zich perfect te combineren met een salade van verse garnalen en avocado!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram gekookte garnalen
  • 150 gram veldsla
  • 2 rijpe avocado’s
  • ½ rode peper
  • 5 el hüttenkäse
  • 6 stengels bieslook
  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • 1 fles Vila Nova Vinho Verde
  1. Snijd de avocado, bieslook en rode peper in kleine stukjes
  2. Voeg 5el hüttenkäse toe aan de avocado, bieslook en rode peper. Meng deze ingrediënten met een lepel goed door elkaar
  3. Roer nu de garnalen door de mix van bovenstaande avocado, bieslook, rode peper en hüttenkäse
  4. Verdeel de veldsla over 2 borden en schep de avocado mix bovenop het bedje van veldsla
  5. Halveer de limoen en knijp deze uit over de salade voor wat extra frisheid
  6. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout.

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *