Bij geitenkaas denk je al snel aan Sauvignon Blanc. Maar door het rode pepertje is dit gerecht niet goed te combineren met een frisse uit de Loire. Ga voor een Sauvignon Blanc met tropische passievrucht voor de perfecte balans, bijvoorbeeld onze Verus. Met Slovenië in het paspoort en Nieuw-Zeeland als voorbeeld, biedt deze sappige witte het beste van twee werelden. Dorstlessend fris, mooi rond, bulkend van het witte fruit en vooral avontuurlijk spannend. Perfect bij de vegetarische quiche met geitenkaas, spinazie en rode peper…

Ingrediënten:

600g spinazie
150g zachte geitenkaas
1 rode Peper
6 plakjes hartigetaart deeg
4 middelgrote eieren
200g creme fraiche
1 teen knoflook
Zout & Peper
Pijnboonpitjes
1 fles Verus Sauvignon Blanc

Instructies:

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met olie of boter en bekleed deze vervolgens met de plakjes deeg. Prik hier met een vork kleine gaatjes in. Blanceer de spinazie en zorg dat deze goed is uitgelekt. Verspreid de spinazie over de bodem van de quichevorm, voeg de geitenkaas en kleine stukjes peper toe. Meng de eieren, creme fraiche, knoflook (in kleine stukjes) zout en peper en gooi het mengsel over de spinazie. Bak in de oven ca 35min. Bak in een pannetje de pijnboompitten en strooi deze over de quiche heen.