Drink jij bubbels alleen als aperitief of bij schelp- en schaaldieren? Sébastian Armand bewijst dat je zijn crémant zelfs bij het hoofdgerecht kan drinken. Hij stuurde ons een foto met zijn favoriete familierecept: ‘Canette’ (eend) met sinaasappel, gember en een groente gratin. Zijn crémant, die 5 jaar in zijn kelder rijpt, heeft namelijk genoeg structuur om het malse vlees van de eend én de pittige gember aan te kunnen. Ook gaan de zuren van zijn familiebubbel geweldig bij het frisse van de sinaasappel.

Grapedistrict-Eend-Crémant-Domaine-David-Armand

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eendenborsten
2 kleine rapen
1 winterpeen
1 sinaasappel
2 eetlepels honing
1 eetlepel slagroom
1 theelepel gemberpoeder
30 gram boter
olijfolie
zout en peper
1 ronde ijzeren mal (met 10 cm doorsnede)
1 fles Domaine Armand David Prestige Brut

Instructies:

Maak de winterpeen schoon en snij ze in dunne repen, doe hetzelfde met de rapen en blancheer de rapen en de penen 10 minuten in kokend water met een flinke hoeveelheid zout. Laat ze uitlekken en laat ze karameliseren in een beetje boter en 1 eetlepel honing en voeg een snufje zout en peper toe. Verwarm de oven voor tot 200 graden en gaar de groenten in de ijzeren pasvorm gedurende 20 minuten.

Bak ondertussen de eendenfilets aan met de huidkant naar beneden in 1 eetlepel olijfolie. Laat het losgekomen vet uit de pan en draai de filets om en bak ze 5 minuten door aan de andere kant. Deglaceer de eend met het sap van de sinaasappel, het gemberpoeder en nog een lepel honing. Haal de filets uit de pan en laat ze even een paar minuten rusten. Voeg de slagroom toe aan het gedeglaceerde sap.

Pak een voorverwarmd bord en leg de getrancheerde (gesneden) eendenfilets op het bord, samen met jouw ‘groentegratin’. Giet de saus over de eend en voila! Schenk de glazen vol met Crémant en eetsmakelijk!

Ben jij benieuwd naar al onze wijnen die wij speciaal voor tijdens de feestdagen hebben geselecteerd? Klik dan hier!