In de herfst gaat wijnmaker Mikaël er zelf op uit om zijn eigen paddenstoelen te plukken in de bossen van de Beaujolais. Wanneer het goed vochtig is geweest, vindt hij elk jaar ontzettend veel eekhoorntjesbrood. Deze paddenstoelen met zijn eigen Les Galets Beaujolais Rouge is een match made in heaven! Misschien heb je zelf niet de mogelijkheid om de bossen in te duiken voor je zelfgeplukte paddenstoelen (pas ook op, sommige zijn giftig), maar de betere supermarkt heeft altijd vers eekhoorntjesbrood!

Grapedistrict-wijnspijs-gratin-eekhoorntjesbrood-beaujolais-morgonIngrediënten voor 6 personen:

1 kilo aardappelen
500 gram eekhoorntjesbrood
1 teen knoflook
500 ml créme fraiche
1 takje tijm
Zout en peper
1 fles (of twee) Domaine Gaget Les Galets Beaujolais Rouge

Instructies:

Snij de aardappelen in dunne plakjes en leg ze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Snij het eekhoorntjesbrood in dunne plakjes en leg ze als een laag op de aardappelen. Herhaal weer met een laag aardappelen en een laag eekhoorntjesbrood. Strooi op elke laag een snufje zout, peper en een klein beetje fijngehakte knoflook. Giet uiteindelijk de room en strooi een beetje fijngehakte tijm over de gratin en verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de gratin gedurende 30 minuten op 180 graden en vervolgens 45 minuten op 170 graden. Serveer dit bijgerecht bij een gegrilde kip, kalkoen of eend. Eetsmakelijk!

– Mikaël zijn zelfgeplukte paddenstoelen

 

Ben jij benieuwd naar alle wijnen met een wat lager alcoholpercentage? Klik dan hier!