In de Loire zit op bijna elke straathoek een visboer. Geen wonder, want de wijngaarden in het meest westelijke deel van de Loire worden ook wel de wijngaarden van Neptunus genoemd. De wijngaarden van Jean Marc Gillet liggen in de regio Vouvray, een stuk oostelijker, maar dat mag de pret niet drukken! Elke kerst haalt hij oesters en Sint-Jakobsschelpen voor zijn familie. Zelfs zijn kleine kinderen zijn er gek op. Dit jaar stuurde hij zijn familierecept met Sint-Jakobsschelpen, waar hij graag zijn eigen ‘Les Perruches’ Vouvray Sec bij drinkt. Ze zijn binnen no-time klaar, dus zet die fles maar al vast koud!

IGrapedistrict-wijnspijs-coquilles-gilet-vouvray-secngrediënten voor 8 schelpen:

8 Sint-Jacobsschelpen 
1 grote witte uit
1 flinke klont boter
2 eetlepels witte truffelolie
2 bladerdeeg pakketjes
Peper en zout
1 fles ‘Les Perruches’ Vouvray Sec

Instructies:

Maak de Jacobschelpen schoon en maak ze voorzichtig open (zodat de schelp intact blijft). Spoel de coquilles schoon en verwarm de oven voor op 240 graden. Schil de uien en snipper ze in piepkleine stukjes. Verwarm een pan en laat een klontje boter smelten met een snufje zout. Laat de uien in de boter ‘zweten’ tot ze glazig worden. Voet de truffelolie toe en maal er wat verse peper over naar eigen smaak. Plaats de coquilles terug in hun schelp en giet de saus in de schelp. ‘Lijm’ de coquilles weer dicht met een dunne rand bladerdeeg en bak ze vervolgens 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer ze heet uit de oven! Eetsmakelijk.

Ben jij benieuwd naar al onze wijnen die wij speciaal voor tijdens de feestdagen hebben geselecteerd? Klik dan hier!