Argentijnen en vlees. Een beter verstandhouding bestaat er niet. Het is dan ook geen wonder dat de familie Gómez ossenhaas bij hun eigen Finca los Olmos Cabernet Sauvignon serveert. De zachte tannine van hun Cabernet Sauvignon breekt de structuur van het malse vlees en het donkerrode fruit gaat perfect bij de licht romige champignonsaus.

Grapedistrict-wijnspijs-ossenhaas-champignon-cabernet-sauvignonIngrediënten:

4 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
2 grote ossenhazen
250 gram champignons
1 bosje lente ui
1 eetlepel bloem
250 ml runderbouillon 
Snufje zout, peper en eventueel een klein beetje suiker.
1 fles Finca los Olmos Cabernet Sauvignon

Instructies:

Laat een laagje boter en olijfolie flink heet worden in een grote pan. Leg de ossenhazen in de pan en gebruik eventueel een thermometer om ze perfect gaar te laten worden (kerntemperatuur voor medium-rare 135 graden, voor medium 140 graden). Haal de ossenhazen uit de ban en laat ze een kwartiertje rusten in aluminiumfolie. Smelt nog een beetje boter in de pan met jus en bak de champignons en de lente ui kort aan. Strooi een klein snufje bloem, peper en zout in de champignonsaus en voeg de runderboullion toe. Roer de saus tot dat hij de gewenste dikheid heeft en is ingekookt. Trancheer de ossenhaas in dunne plakken er serveer ze op een mooi bord met de saus er over heen. Eetsmakelijk!

Ben jij benieuwd naar al onze wijnen die wij speciaal voor tijdens de feestdagen hebben geselecteerd? Klik dan hier!