Natuurlijk serveert het Spaanse wijnmakerskoppel Santos en Ioanna tapas tijdens de feestdagen! Naast flinke porties jamon Iberico en patatas bravas, maken ze ook hun zelfgemaakte kroketten met Serranoham bij hun bijzondere Goru 38 Barrels. Dus heb jij zin dit échte familierecept ook te zelf te maken? Lees dan snel verder!

Grapedistrict-wijnspijs-goru-serano-kroketIngrediënten voor 4 personen:

60 gram ongezouten boter
60 ml olijfolie
120 gram bloem
1 grote ui
1 liter volle melk
1 snufje nootmuskaat
250 gram Serranoham
2 eieren
1 handje paneermeel (panko)
1 pan met frituurolie
1 fles Goru 38 Barrels

Instructies:

Smelt de boter en laat de fijngesnipperde ui er in langzaam bruin worden. Voeg een klein beetje zout en nootmuskaat toe (niet te veel zout, de Serranoham is al best zout). Snij de ham in kleine stukjes en laat het 30 seconden mee garen. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de bloem bruin wordt. Niet stoppen met roeren, anders verbrandt de bloem! Wanneer de bloem gekleurd is, giet je er steeds een klein beetje melk bij. Blijf roeren en bijgieten (zo ongeveer 20 minuten) tot de melk op is. Haal daarna de pan van het vuur en laat het deeg (de roux) afkoelen.

Vet een paar stukken keukenfolie in met boter en maak kleine kroketjes van het deeg en rol ze in de folie. Laat de kroketten minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Terwijl je de frituurpan flink heet laat worden, paneer je de kroketten. Eerst een laagje bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.

Frituur ze totdat het korstje mooi bruin is en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert…

Eetsmakelijk!

Ben jij benieuwd naar al onze wijnen die wij speciaal voor tijdens de feestdagen hebben geselecteerd? Klik dan hier!