De familie Polizzotti zet altijd alles op alles om het beste uit Sicilië aan de rest van de wereld te laten zien. Hun Sirocco Bianco (van inheemse Grillo-, Grecanico-, en Inzoliadruiven) is daar het levende voorbeeld van. Hun druiven krijgen enorm veel zon in het zuiden van Italië, en dat proef je! Daarom maakt Guiseppe Polizzotti niet vis, maar een Sicliaanse rollade met vlees voor de kerstdagen. Zijn Siciliaanse wijn heeft namelijk genoeg fruit, body en zuren om deze Siciliaanse Falsomagro aan te kunnen. 


Grapedistrict-wijnspijs-sirocco-siciliaanse-rol
Ingrediënten:

600 gram dungesneden kalfsvlees
250 gram rundergehakt
100 gram ontvelde worst
100 gram gekookte ham in plakjes
50 gram fijngehakte salami
3 sneetjes brood geweekt in melk
100 gram Caciocavallo (Italiaanse kneedkaas) of anders Provolone
5 hardgekookte eieren
2 eetlepels geraspte Parmezaan
2 rauwe eieren
400 gram tomatenblokjes  (in blik)
3 eetlepels tomatenpuree 
1/2 glas rode wijn
1 fijngesneden ui
1 laurierblad
Olijfolie, zout, peper, basilicum en water
1 of 2 flessen Sirocco Bianco Terre Siciliane

Instructies:

Kneed het gehakt, de ontvelde worst, het in melk geweekte brood, de fijngehakte salami, de in blokjes gehakte Caciocavallo- of Provolonekaas, de geraspte Parmezaan en de twee rauwe eieren goed door in een kom. Maak het dungesneden kalfsvlees nog platter en leg het open op het aanrecht, leg er een laag ham in plakjes op en plaats de vulling er op (hou 3 centimeter over voor het inrollen). Leg de hardgekookte eieren er op en rol voorzichtig het geheel strak in. Laat ze fijngehakte ui in een pan met olie bruin worden en bruin de ingerolde Falsomagr) aan alle kanten bruin in de pan. Sprenkel er steeds een beetje rode wijn over en laat het vocht inkoken. Wanneer de wijn is ingekookt, doe je de tomatensaus, de tomatenpuree, een klein beetje water, het laurierblaadje met wat peper en zout in de pan. Sluit de pan af met de deksel en laat de Falsomagro in de saus 30 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment nog wat verse basilicum toe. Draai de Falsomagro steeds om en laat het geheel nog 30 minuten op laag vuur doorgaren. Serveer de Falsomagro in dikke plakken in een diep bord en giet de saus er over. Garneer nog eventueel met wat verse basilicum. (Mocht je nog wat saus overhebben, heerlijk over de pasta de volgende dag). Eetsmakelijk!

Ben jij benieuwd naar al onze wijnen die wij speciaal voor tijdens de feestdagen hebben geselecteerd? Klik dan hier!