Wij hadden contact met Magda, de rechterhand van eigenaar en wijnmaker António Sousa uit de Portugese Vinho Verdestreek. Zij is helemaal door de familie Sousa in de familie opgenomen. Zij schuift ieder jaar aan bij hun Kerstdiner en stuurde ons het familierecept dat altijd met kerst op tafel komt: octopus uit de oven, gepofte aardappelen, knoflook, olijfolie en koriander. Hun eigen Vinho Verde Superiore voelt zich door zijn frisse citrustonen als een vis in het water bij octopus en de rijpe fruitaroma’s van perzik en peer kunnen de rijke smaken van de aardappel en knoflook prima aan.

Grapedistrict-Octopus-Vinho-Verde-Superiore

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram octopus
500 gram krieltjes
1 ui
3 teentjes knoflook
Peterselie
Koriander
Laurierblaadje
Olijfolie om mee te bakken
Zout en peper
1 Fles AB Opçao Vinho Verde Superiore

Instructies:

Maak de octopus schoon en spoel hem af met water en kook hem 35 minuten in een pan met water, de ongeschilde ui, het laurierblaadje en een takje peterselie.

Spoel de krieltjes af en kook ze in een pan met water en zout tot de nét gaar zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de octopus en de krieltjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Haal de bakplaat na 30 tot 35 minuten uit de oven en maak de borden mooi op. Garneer de borden met de gehakte koriander en breng zo nodig het gerecht nog op smaak met peper en zout.

Haal de Vinho Verde Superiore uit de koelkast en schenk de glazen vol.

Eet- en drinksmakelijk!

Ben jij benieuwd naar al onze wijnen die wij speciaal voor tijdens de feestdagen hebben geselecteerd? Klik dan hier!

Privacy Preference Center