Wijnspijs van Erik: Tom Kha Kai en Passerina

De Passerina is een klein zangvogeltje dat, met zijn aria’s á la Pavarotti, de wijngaarden van wijnmaker Massimiliano van sfeer voorziet. De gelijknamige Passerinadruif zingt ook bijzonder goed naast een romige en pittige Thaise Tom Kha Kai. Hij is fris genoeg om de citrustonen van de Thaise soep te ondersteunen en heeft genoeg body voor de pittige uithaal van het rode pepertje!

Ingrediënten:

4 kippenpoten
250 gram roze, grote garnalen
1 liter water
2 blikjes kokosmelk
1 rode peper
3 cm gehakte gemberwortel
3 cm gehakte laoswortel
4 stengels citroengras
4 gedroogde limoenblaadjes (in het vriesvak van de toko)
2 limoenen
3 tenen knoflook
1 bosui
250 gram kastanje champignons
1 eetlepel zout
1 eetlepel vissaus
1 paar takjes verse koriander
1 pakje voorgegaarde woknoedels
Peperkorrels en zout
1 afgebakken broodje om te dippen
1 fles Pietramore Passerina

Instructies:

Als ik kippenbouillon maak, eet ik altijd een dag van te voren een gegrilde kip uit de oven. Dan laat ik er altijd wat vlees aan en dompel in het hele karkas onder in kraanwater en laat het een paar uur laten pruttelen. Je kan ook 4 kippenbouten van de slager in een pan water op het vuur een paar uur laten trekken, samen met een paar (gekneusde) peperkorrels, (gekneusde) knoflook, (gekneusde) stengels citroengras, fijngehakte gember-, en laoswortel en citroenblaadjes. Laat de pan bij voorkeur een nachtje in de koelkast staan en giet hem over via een zeef in een andere pan. Pluk het kippenvlees van het bot en voeg weer toe aan de bouillon. Voeg de kokosmelk, de vissaus, het fijngehakte rode pepertje, grote plakjes champignons en de helft van de gehakte koriander toe, samen met een snufje zout. Laat het geheel een half uurtje zacht koken en voeg de laatste 5 minuten de garnalen en de noedels toe aan de soep om ze kort te laten gaar worden. Garneer de soep met de rest van de koriander en gesneden bosui. Serveer de Tom Kha Kai met een paar sneetjes brood en schenk de Passerina uit. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *