Rosé had lang het imago van limonade-achtige, makkelijke hap-slik-wegwijn met net wat te veel zoet. Nu weet de drank tegenwoordig het hart van menig wijnliefhebber te veroveren met verfijnde, droge varianten. Net iets vleziger en iets meer body dan wit; uitstekend voor bij een bordje charcuterie of een lekker borrelplateau. Het neusje van de zalm wat rosé betreft vind je in de Provence. Waan je op een terrasje aan de haven van Marseille met een glas van de Mira rosé van Ferry Lacombe. Zachtdroog, een beetje romig en bomvol zomerfruit: meloen, nectarine, aardbeien en frambozen, met een tikje kruidigheid. Een match made in heaven bij het zachte van de ham met de romige mozzarella en het zoetje van de vijg. 

Benodigdheden voor 2 personen

3 verse vijgen 
1 bosje verse basilicum 
80 gram dungesneden prosciutto
150 gram minibolletjes buffelmozzarella 
16 houten prikkertjes 
1 paar druppeltjes extra vierge olijfolie
1 fles Ferry Lacombe Mira Rosé

Bereiding

Snijd de vijgen in kleine partjes. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Snijd de plakjes prosciutto in smalle stroken en rol ze op. Rijg aan de prikkertjes telkens een partje vijg, een blaadje basilicum, een hamrolletje en een bolletje mozzarella. Zet de spiesjes rechtop op een mooie schaal en sprenkel er vlak voor het serveren wat goede olijfolie overheen.