Deze sprankelende Gavi di Gavi van 100% cortesedruiven is door zijn citrus tonen en zilte mineraliteit de ideale begeleider van visgerechten. Hij kan dan ook niet in het rijtje ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze elegante witte wijn uit Piemonte combineert perfect met zijn krachtige karakter bij het zacht zoete vlees van de coquilles, de frisheid van de doperwetenpuree en de vettige pancetta.

Een winnaarsmentaliteit heeft deze wijn sowieso! Niet alleen door zijn vele gewonnen prijzen van afgelopen jaren, maar ook omdat de wijnmaker Alberto Ghibellini brons won tijdens de Olympische Spelen van 1996 op het onderdeel waterpolo. Geen wonder dat deze wijn zo goed combineert met alles wat uit het water komt…

Benodigdheden voor 4 personen:

Haal op de markt of bij de lokale visboer 3 à 4 verse coquilles (met of zonder schelp) per persoon.
400 gram doperwten (uit vriesvak)
200 gram dungesneden plakjes pancetta
1 doosje tuinkers voor de garnering
Een paar takjes verse munt
1 teentje knoflook
Olijfolie
1 flesje La Ghibellina Gavi di Gavi

Instructies:

Wanneer je de coquilles bevroren gekocht zou hebben, plaats ze onder een koud (dus niet warm!) stromende kraan zodat ze rustig kunnen ontdooien.

Kook ondertussen de doperwtjes 2 tot 3 minuten gaar en snijd de blaadjes munt fijn. Giet de doperwtjes af en doe het teentje knoflook en de munt erbij.

Bak de pancetta uit in een droge koekenpan. Hierdoor worden ze lekker krokant. Leg ze daarna voorzichtig op keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken. Pureer het geheel met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper.

Vlak voordat je het gerecht gaat opdienen bak de coquilles 1 à 2 minuten per kant met een beetje olijfolie in een grillpan (of koekenpan). Hierdoor krijgt de buitenkant een mooi bruin laagje, maar blijft de binnenkant zacht.

Maak de borden op, schenk de glazen in met de Gavi di Gavi en voilà!