Wijnspijs van Thijs: Tijgergarnalen en cool-climate-wit

Onze wijninkoper Thijs staat zelfs ‘s winters op zijn balkon te barbecuen! Nu het zomer is, kan hij al helemaal zijn geluk niet op. Hij deelt natuurlijk graag zijn ervaring. Daarom deze tijgergarnalen van het gloeiende ijzer, samen met onze Château de Vaux: Septentrion. Deze Noord-Franse blend van Auxerrois, Müller Thurgau en Pinot Gris barst namelijk van de frisse mineralen die je bijna al ziltig/kalkhoudend kan omschrijven, heerlijk bij het ziltige van de tijgergarnalen en de citrus in de marinade. Ook krijgt deze cool-climate-blend subtiele en boterzachte houtrijping mee, wat heerlijk gaat bij alle grillaroma’s van de hete kolen!

TIJGERGARNALEN

Instructies:

  • Haal bij een goede visboer tijgergarnalen
  • Haal een flesje Château de Vaux: Septentrion
  • Knip de achterkant van de garnalen open om het darmkanaal te verwijderen
  • Meng in een kom 2 geperste knofloken, 1 klein gesneden halve rode peper, het sap van 1 citroen en twee eetlepels olijfolie
  • Marineer gedurende 2 uur
  • Stook je BBQ op naar een temperatuur van 200 graden celcius
  • Grill de garnalen gedurende 3 minuten per kant
  • Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *