Wijnspijs | Varkenshaas in zwarte bonensaus, heel veel groente en de Beaujolais van Mikaël

Direct ten zuiden van de Bourgogne ligt de streek Beaujolais, thuisland van de Gamaydruif. Het gematigde klimaat zorgt voor wijnen met een licht body, verfrissende zuren en zachte tannines. Ideaal voor bij de borrel, zelfs een paar graden koeler dan dat je gewend bent. De Gamay van Mikaël is wat serieuzer van stijl. Hij heeft diepgang, complexiteit en power. Daarom is hij ook breed inzetbaar bij verschillende gerechten. Varkenshaas in pittige zwarte bonensaus bijvoorbeeld. Supersimpel om te maken binnen een kwartiertje. Precies genoeg tijd om de Beaujolais even koud te zetten. Eet- en drinksmakelijk!

Domaine Gaget Les Galets Beaujolais Rouge

Het familiebedrijf Domaine Gaget wordt gerund door Mikaël Gaget in de Franse Côte du Py. Mikaël doet nooit mee met de Beaujolais-Primeur-gekte elke derde donderdag van November. Kwaliteit gaat boven snelle winst! Hij is van mening dat zijn wijnen moeten rijpen op de zachte en frisse aroma’s, die kenmerkend zijn voor zijn stijl Gamay, te bevorderen.

 

Ingrediënten:

1 duim verse gember
2 tenen knoflook
1 bosje groene asperges
300 gram varkenshaas
200 gram verse doperwten
800 gram bloemkoolrijst
1 flinke scheut olijfolie
1 potje zwarte bonensaus
peper en zout
1 fles Beaujolais Rouge

Instructies:

Schil en rasp de gember en hak de knoflook fijn. Snij de harde onderkant van de groene asperges en halveer de asperges. Snij ook de varkenshaas is stukjes. Verhit een flinke scheut olie in een wokpan en roerbak de gember, knoflook, de asperges en de doperwten 7 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste 3 minuten ook de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit een pan met nog een scheut olie en braad het vlees aan beiden kanten kort aan op hoog vuur. Voeg de zwarte bonensaus toe en laat de saus warm worden. Verdeel de groente en het vlees met de saus over diepe borden en trek de Beaujolais open mocht je dat nog niet gedaan hebben.