Wanneer wij paddenstoelen horen, denken wij direct aan Bourgogne- of Beaujolaiswijnen. Dit zijn lichte wijnen uit het midden van Frankrijk met fris rood fruit, niet te veel tannine en lichte aardse tinten. De ideale combinatie met paddenstoelen, die ook subtiel van smaak zijn. Tel je daar een flinke dosis kruiden bij op, kom je al snel bij onze fruitige Domaine Gaget Beaujolais. Een vegetarische match made in heaven. 

Ingrediënten voor 4 broodjes:

800 gram oesterzwammen of gemengde paddenstoelenmix (met oesterzwammen)
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels nootmuskaatpoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 eetlepels cayennepeper
3 flinke scheuten olijfolie
4 pitabroodjes voorverpakt
(óf 400 gram bloem
300 ml water
1 eetlepel gist)
1 spitskool
1 flinke scheut witte azijn
Yoghurt
2 teentjes knoflook
peper en zout
1 fles Domaine Gaget Beaujolais

Grapedistrict-wijnspijs-vegetarische-shoarma-paddenstoelen-beaujolais

Instructies:

Voor de broodjes: Meng 1 eetlepel gist met de 300 ml lauw water en laat even een paar minuutjes staan. Maak je keukenblad schoon en leg de bloem op het werkblad. Maak een kuiltje in de bloem en laat het gietwater in het kuiltje lopen. Meng stapsgewijs de bloem met het water en kneed het geheel echt heel goed door totdat je een stevig deeg hebt, dat niet meer plakt (voeg eventueel nog extra bloem toe). Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol ze uit tot pitabroodjes. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de pita’s kort af totdat ze bruin zijn aan de bovenkant (zo’n 5 minuten).

Voor de vulling: Snij de spitskool in dunne reepjes en stop ze met twee gelijke delen water en witte wijnazijn in een bakje, zodat de kool helemaal onder staat. Ze het bakje voor een half uur tot een uur in de koelkast, zodat ze lekker zuur worden. Scheur de paddenstoelen tot reepjes stop ze in een kom. Voeg er alle kruiden aan toe en schenk er flink wat olie overheen. Hussel het geheel goed, zodat alle kruiden goed verdeeld zijn. Zet de oven op 180 graden en verdeel de gekruide paddenstoelen op een bakplaat met bakpapier. Laat de paddenstoelen zo’n 10 minuten gaar worden. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de yoghurt samen met wat peper en zout voor je eigen knoflooksaus. Wanneer de broodjes gaar en warm zijn, snij je ze open en vul je ze met je eigen gemaakte vegetarische shoarma, zure spitskool en knoflooksaus. Schenk je wijnglazen vol met Beaujolais en geniet van simpele, maar overheerlijke diner!