Wijnspijs | Vegetarische Paella met de ongefilterde Freak of Nature Bianco

Ongefilterde wijn, dat móét je een keer proberen! Jorge is een experimentele wijnmaker, die alles nét even wat anders doet dan zijn collega’s in het Spaanse La Mancha. Hij kiest er doelbewust voor om zijn wijnen niet te filteren. Een troebele wijn dus, van biologisch geteelde Verdejo, Sauvignon Blanc en Airéndruiven welteverstaan. Door deze wijn niet te filteren proef je het pure fruit van deze druiven. Verfijnd citrusfruit, lichte bitters en een ellenlange finish. Daar móét iets Spaans bij. Het Spaanse nationale gerecht Paella werkt geweldig bij deze unieke en aparte wijn. Wel vegetarisch in dit geval, om het pure van de natuur nog even extra te onderstrepen!

Freak of Nature Blanco no Filtrado

Freak of nature: an unusual, unexpected natural phenomenon.’ Of in dit geval; een ongewone natuurlijke wijn. Ongefilterd én biologisch welteverstaan. Wijnmaker Jorge kiest er voor om deze wijn niet te filteren, waardoor de pure expressie van het fruit van de Verdejo, Sauvignon Blanc en Airén naar voren komt. Zoals je ziet is hij troebel, dus wel even schudden voor gebruik.

Grapedistrict_wijnspijs_vegetarische_paella2Ingrediënten:

2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine venkelknol

2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 snufje cayennepeper (of iets meer voor extra pit)
300 gram Paellarijst
350 gram Tomato Frito (die van Heinz)
700 milliliter groentebouillon
1 plukje saffraan
300 gram doperwten
2 citroenen
1 bosje peterselie
Peper, zout en boter of olie om in mee te koken.
1 fles Freak of Nature Blanco no Filtrado

Instructies:

Snipper de ui in grove stukken en laat een klontje boter of wat olijfolie in een grote, lage pan heet worden. Fruit de uien en voeg daarna de fijngehakte knoflook, gesneden paprika’s, gesneden venkel en cayennepeper toe en laat alles in 5 minuten gaar worden. Voeg de paellarijst toe en laat deze even 2 minuutjes mee garen. Schenk de tomato frito én de bouillon in de pan en roer de saffraan door de saus. Zet het vuur wat lager en laat de paella zo’n 35 minuten al roerend garen tot de korrel van de rijst gaar is. Je kan eventueel nog wat bouillon toevoegen als de Paella te droog wordt of aan gaat bakken. Roer de laatste 5 minuten de doperwten door de Paella. Breng de Paella op smaak met het sap van 1 citroen, versgemalen peper en eventueel nog wat zout naar smaak. Snij de andere citroen in partjes en hak de peterselie fijn en garneer hier de Paella mee. Eetsmakelijk!