“Mijn favoriete plek om wijn te drinken is aan tafel, met onze vrienden en familie. We houden echt heel veel van eten! In de zomer vind je in onze moestuin zoveel lekkere producten, waarmee we graag experimenteren en nieuwe recepten bedenken.” Antwoordde wijnmakers Umberto en Federica van Toscaans wijnhuis San Donato op onze vraag wat hun favoriete plek in hun wijngaard was. In hun eigen moestuin groeien tomaten, waar wij als Nederlanders jaloers op zouden zijn! Daarom gingen wij op zoek naar de beste en meest sappige tomaten die we konden vinden en maakte een tomatensalade met druiven, rucola, burrata en geroosterd brood. Zo simpel mogelijk, daar houden de Italianen van! We dronken daar natuurlijk de San Donato Chianti Colli Senesi bij. Een stevige Chianti met piekfijne zuren, fijne tannine en ruggengraat, die geweldig gaat met elk Italiaans tomatengerecht!

Ingredienten:

tomaten
Umberto stuurde ons een foto van zijn tomaten

500 gram van de beste, kleine (cherry)tomaten die je kan vinden!
300 gram blauwe druiven
een handje rucola
200 gram burrata
2 eetlepels Za’atar
1 flinke scheut olijfolie (extra vierge)
zout en peper
een paar sneden oud brood
1 fles San Donato Chianti Colli Senesi

Instructies:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verdeel de tomaten en de druiven over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat Za’atar, peper en zout over. Als ze na zo’n 20 minuten er gaat uit zien kan de oven uit. Laat ze wel even afkoelen! Verdeel de tomaten op een grote serveerschaal en prik de burrata door. Garneer met rucola, extra peper en zout en nog een flinke scheut olijfolie. Serveer met geroosterd brood uit de oven of de grillpan! Eet- en drink smakelijk!