Je kent het wel. Je komt thuis van een drukke dag werken of studeren, en hebt absoluut geen zin meer om de keuken in te duiken voor een uitgebreide maaltijd. De keuze voor een snelle, ongezonde snack is snel gemaakt. Maar welke keuze maak jij voor de bijpassende wijn? Ik nam de proef op de som!

Van de snackbar: Frietje mayo en broodje kroket & Forte Alto Pinot Grigio

Grapedistrict-Wijnspijs-Snack-Frituur-Friet-Kroket-Pinot-Grigio

Ik geef het toe. Een broodje kroket is écht mijn guilty-pleasure. Na een dag werken is de snackbar toch altijd dichter bij dan je denkt. Frietje met mayonaise in zo’n witte tas, en de avond kan beginnen. Gelukkig staat er altijd wel een kakelfrisse Pinot Grigio uit de Italiaanse Dolomieten koud. De zachte zuren kunnen prima de scherpte van de mosterd aan, gaan goed bij het zout van de friet én snijden als een scherp mes door het vette van de mayonaise en de romige ragout.

 

Uit het vriesvak: Vegetarische Pizza & Chianti Terre dei Priori

Grapedistrict-Wijnspijs-Snack-Pizza-Chianti

Alles wat de Italianen aanraken, verandert in puur genot. Ik denk dat de Italianen iets minder trots zijn op mijn diepvriespizza, maar als je honger en weinig tijd hebt worden soms makkelijke keuzes gemaakt. De keuze voor de ideale wijn was ook niet moeilijk. Pizza en Chianti, een match made in heaven. De lichte zuren van de rode Sangiovesedruif van de Terre dei Priori pakken de zuren van de tomatensaus op en het zachte rode fruit gaat perfect bij het zoete van de tomaat en de kaas. Wat voor kaas? Op de pizzadoos staat Mozzarella…

Van de toko: Bami, pittige rund, ei & Feast Moschofilero

Grapedistrict-Wijnspijs-Indonesisch-Snack-Feast-Moschofilero

Als je zelf rendang wil maken, sta je vaak zo’n 5 uur lang in een stoofpot te roeren. Gelukkig duurt een wandeling naar de toko om de hoek wat minder lang en de weg naar de koelkast is ook snel gevonden. Een exotisch gerecht vraagt om een nét zo exotische wijn. De Feast, van Griekse Moschofilerodruiven, kan best wat pittigs aan. Het rijpe zomerfruit tempert namelijk de rode pepers en de extra sambal. Wat opvalt, is dat de Toko ook flink wat kardemompeulen gebruikt en daar gaat deze kruidige en rijpe Griek al helemaal goed bij.

 

Natuurlijk geven we je in onze winkels of via de chat op onze website ook advies op maat!
Wat eet jij graag als je weinig tijd hebt om in de keuken de staan? Laat het ons in de reacties weten en wellicht lichten wij jouw favoriete snack uit in ons volgende blog. Eetsmakelijk!