Ook Spanje is hard getroffen door de crisis. Gelukkig is de familie Pujol-Busquets veilig samen thuis op hun familiedomein. Als dochter Mireia niet in de wijngaarden is, heeft ze zeeën van tijd over. “Ik hou heel erg van koken, helemaal deze dagen, want we zitten allemaal thuis. Dit is mijn favoriete wijn om mee te koken of beter gezegd tijdens het koken. Ik neem dan een glas wijn en deze wijn inspireert me echt.” Vertelt Mireia in de video die zij ons stuurde. Wij volgden haar tip en doken ook de keuken in met haar familiewijn, de Alta Alella Pansa Blanca. Deze biologische en superfrisse wijn gaat geweldig bij alles wat zwemt. Vis dus! Dit maal in een bierbeslag met een frisse notensalade met knolselderij. Eet- en drinksmakelijk.

Ingrediënten voor 2 personen:

400 gram witvis
1 citroen
1 ei
75 gram bloem
125 ml pils of witbier
flink wat olie

1 handje hazelnoten
200 gram linzen (al gekookt of uit blik)
4 takjes munt
1/2 knolselderij
3 eetlepels hazelnootolie
3 eetlepels rode wijnazijn of balsamico
Peper en zout

1 fles Alta Alella Pansa Blanca

Instructies:

Begin met de salade, zodat alle smaken en de dressing goed kunnen intrekken. Brand de hazelnoten in een hete pan tot ze beginnen te geuren en hak ze fijn. Snij de halve knolselderij in blokjes en kook deze in 10 minuten gaar. Maak een dressing van de hazelnootolie, rode wijnazijn, peper en zout en giet het over de knol, de linzen en de hazelnoot. Hussel de salade en garneer met fijngehakte de munt. 

Maak een beslag met 1 groot ei, 75 gram bloem en een paar 125 ml bier. Meng het beslag goed, zodat er geen klontjes bloem meer in zitten en het beslag glad is. Besprenkel met sap van een halve citroen over de vis en haal de vis door het bierbeslag. Laat ondertussen een diepe pan met een flinke laag zonnebloemolie en heet worden en bak (of frituur) de vis aan beiden kanten goudbruin. Garneer de vis met een gesneden citroentje en de frisse knol- en notensalade.

Deze wijn zit in de support-kleine-wijnboerenbox, samengesteld met wijnen van 6 wijnmakers uit 6 verschillende landen. Want corona zet ook de wijnwereld op zijn kop. Met deze proefdoos steun jij deze kleine wijnfamilies en als je hun familiewijn opentrekt, kun je gelijk de videoboodschap van de wijnmaker bekijken die je van ons krijgt toegestuurd.