Wijnmaakster Anne Lignères vertelde ons in haar video: “Mijn man is niet alleen wijnmaker, maar ook dokter. Hij is dus heel erg druk. Daarom is het nog belangrijker om het thuis gezellig te maken. Ik drink deze wijn het liefst samen met vrienden en Jean zijn zelfgemaakte brood.” Nu elke Nederlander in deze gekke tijden zijn eigen brood bakt, is het tijd voor super makkelijk broodrecept (no-knead-bread). Het deeg maak je een avond van te voren en hoef je niet te kneden. Geen keukenmachine met deeghaak nodig en geen plakkerige, ontplofte keuken dus. Bestrijk je zelfgebakken brood royaal met St.-Félicien, of een andere favoriete kaas uit de Rhône en schenk je wijnglazen vol met de rode natuurwijn uit de Corbières van Jean en Anne!

Ingredienten:

400 gram bloem
300 ml water
2 gram gist
8 gram zout
1 St. Félicien, of een andere kaas uit de Rhône
1 fles Château la Baronne Les Lanes
een grote stoofpan of andere diepe gietijzeren pan met deksel
bakpapier

Instructies:

Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door met een lepel. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg ongeveer 12 uur lang rijzen op een warme plek. Het deeg is klaar als je bubbeltjes in het deeg ziet zitten en het in volume verdubbeld is. Wanneer het deeg klaar is kan je het op het met een beetje bloem bedekte aanrecht storten. Strooi wat bloem over je handen en vouw de zijkanten van het deeg naar het midden, herhaal dit een aantal keer en bol het deeg een beetje op. Laat het deeg nog even 2 uur verder rijzen onder een natte theedoek. Verwarm je oven voor op 250 graden en zet je stoofpan met deksel er al in om ook heet te worden. Wanneer alles klaar en heet is, haal je de pan uit de oven en bedek je de binnenkant van de pan met bakpapier. Stort het deeg op het bakpapier in de pan en sluit hem af met de deksel en zet de pan in de oven. Wacht 30 minuten en haal dan de deksel van de pan. Hou het brood goed in de gaten, na ongeveer 15 minuten is de bovenkant mooi donkerbruin. Haal de pan uit de oven en laat het brood op je aanrecht afkoelen! Voila, je zelfgebakken brood!

Deze wijn zit in de support-kleine-wijnboerenbox, samengesteld met wijnen van 6 wijnmakers uit 6 verschillende landen. Want corona zet ook de wijnwereld op zijn kop. Met deze proefdoos steun jij deze kleine wijnfamilies en als je hun familiewijn opentrekt, kun je gelijk de videoboodschap van de wijnmaker bekijken die je van ons krijgt toegestuurd.