Wijnspijs | Zomersalade met manchego en nectarine met onze Anniversary-Verdejo

Wij vieren deze maand dat we al 15 jaar bestaan. Met een lekker lang Pinksterweekend voor de deur natuurlijk een reden voor een feestje. In Spanje weten ze wel hoe ze een fiësta moeten vieren, natuurlijk met heel veel lekker eten en goede wijnen erbij! Dat kunnen wij alleen maar beamen. Begin ‘s middags al met een uitgebreide lunch. Mocht de zon achterwege blijven, haal je met deze zomerse salade met gegrilde nectarines en Spaanse Manchego en Serranoham toch dat heerlijke lazy siësta-sfeertje in huis. Wijnmaker Juan van Corazon de Leon maakte speciaal voor onze verjaardag een bijzondere cuvée Verdejo. Deze heeft zes maanden Sur Lie rijping gehad, wat hem net wat intenser van smaak maakt. Het rijpe gele fruit in de wijn en de sappige nectarines vormen een perfect duo!  

Corazon de Leon Rueda Verdejo Anniversary Cuvée

Wijnmakers Jùan en Pilar van Corazón de León selecteerde de beste druiven uit hun wijngaarden voor onze speciale verjaardags-Verdejo uit de Spaanse Rueda. Na het persen rijpt de wijn eerst nog 6 maanden Sur Lie (op zijn gistcellen) voor meer intensiteit. Bij het openen van deze uitbundige wijn vliegen de aroma’s van vers citrusfruit, meloen en groene appels je om de oren. Uitbundig en intens is ook precies hoe elke verjaardag zou moeten zijn.

 

Ingrediënten (voor twee personen)

2 theelepels mosterd
1 eetlepel wilde honing
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui
100 gram manchego
4 plakjes Serranoham
1 stronkje roodlof
Handje hazelnoten
2 nectarines
100 gram gemengde sla
1 fles Corazon de Leon Rueda Verdejo Anniversary Cuvée 

Instructies:

Roer de mosterd los met de honing en appelazijn en klop hier beetje bij beetje de olijfolie doorheen tot je een mooie gebonden vinaigrette hebt. Snijd de rode ui in halveringen en leg deze in de vinaigrette om te marineren. Snijd het korstje van de manchego en snijd de kaas in dunne plakjes. Scheur de plakjes Serranoham in stukjes. Snijd het kontje van de roodlof en haal de blaadjes los. Hak de hazelnoten grof en rooster ze even lichtbruin in een (grill)pan. Snijd de nectarines in partjes en grill ze 2 minuten, daardoor worden ze net wat voller en rijper van smaak. Verdeel de sla en roodlofblaadjes over 2 borden. Lepel hier de vinaigrette en de uienringen overheen en maak de borden feestelijk op met de Manchego, ham, nectarine en hazelnootjes. Lekker met knapperig stokbrood en alioli erbij. Schenk een glas Anniversary Cuvée Verdejo in en proost (‘Salud’ op z’n Spaans) op de zomer en de volgende 15 jaar!